1 ) Yazıya Madde İmi - İşareti ekler.
2 ) Yazıya Numara ekler.
3 ) Girinti Azaltır.
4 ) Girinti Arttırır.
5 ) Metni Sola - Ortaya - Sağa yada iki yana yaslayarak hizalar.
6 ) Satır Aralığı.
7 ) Herhangi bir ögenin altındaki alanı boyamaya yarar.
8 ) Kenarlık Ekleme yapar.
9) Metni Artan yada Azalan şekilde Alfabetik olarak sıralar.
.
Paylaş
6 Mayıs 2014 Salı
10 Mart 2014 Pazartesi
Google Drive Nedir?
Sizin için önemli olan fotoğrafları, videoları, dokümanları ve diğer dosyaları Google Drive'a yükleyin. 15 GB'a kadar depolama alanıyla başlangıç yapın. Üstelik ücretsiz.
İhtiyacınız olan her şey, gittiğiniz her yerde : Drive'la, nereye giderseniz gidin dosyalarınız sizinle birliktedir. Dosyalarınızı herhangi bir bilgisayarda drive.google.com adresine giderek veya hareket halindeyseniz Drive mobil uygulamasını kullanarak organize edebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.
Bir şey oluşturun : Drive'da, işlerinizi yapmanıza yardımcı olacak yerleşik uygulamalar bulunmaktadır. Kısa bir hikaye yazın. Oda arkadaşlarınızla, paylaşılan bir bütçe oluşturun. Önemli bir dokümanı imzalayıp fakslayın. Yaptığınız her şey Drive'da otomatik olarak kaydedilir.
Bir şey oluşturun : Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar Drive'da yerleşik haldedir. Alışveriş listesi oluşturun, e-tabloda bir etkinliği planlayın veya kendi başınıza ya da diğerleriyle birlikte tarih dersiniz için bir sunu hazırlayın.
Güvenli ve paylaşılabilir: Cihazlarınıza ne olursa olsun, Google Drive'da depolanan dosyalarınız güvendedir. Ayrıca, Drive'a yüklediğiniz veya Drive'da oluşturduğunuz her şey size aittir ve paylaşmaya karar vermediğiniz sürece, otomatik olarak gizli şeklinde ayarlanır.
10 Şubat 2014 Pazartesi
Bilgisayar ağı nedir?
Bilgisayar ağı nedir?
Bir çok bilgisayarın haberleşmesini sağlayan sisteme bilgisayar ağı denir Küçük bir alan içerisindeki veya uzak mesafelerdeki bilgisayarların iletişim hatları aracılığıyla birbirine bağlandığı, dolayısıyla bilgi ve sistem kaynaklarının farklı kullanıcılar tarafından paylaşıldığı, bir yerden başka bir yere veri aktarımının mümkün olduğu iletişim sistemlerine Bilgisayar Ağları denilmektedir.
En az iki bilgisayarı birbirine bağlayarak bir ağ oluşturulur. En bilinen ve en büyük bilgisayar ağı, İnternettir.
En az iki bilgisayarı birbirine bağlayarak bir ağ oluşturulur. En bilinen ve en büyük bilgisayar ağı, İnternettir.
NEDEN KULLANILIR?
Bilgisayar ağları çeşitli amaçlar için kullanılır:
1- İletişim kolaylığı: Ağ kullanan insanlar e-posta, sosyal medya, blog, forum ve videolarla v.b. mecraları kullanarak daha kolay ve etkili iletişim kurabilirler.
1- İletişim kolaylığı: Ağ kullanan insanlar e-posta, sosyal medya, blog, forum ve videolarla v.b. mecraları kullanarak daha kolay ve etkili iletişim kurabilirler.
2- Çevre Birimleri(Donanım) paylaşımı: Ağ dünyasında, ağ üzerindeki herhangi bir bilgisayar ağda paylaşılan donanım kaynaklarına ulaşabilir ve bunları kullanabilir. Örneğin ağdaki bir bilgisayar ağın paylaşıma açık yazıcısından kendi bilgisayarı üzerinden çıktı alabilir.
3- Dosya, veri veya bilgi paylaşımı: Ağdaki yetkili kullanıcı ağ üzerindeki diğer bilgisayarlardaki veri ve bilgilere ulaşabilir. Ağdaki bu bilgi ve verilere kolayca ulaşabilme seçeneği bir çok ağın önemli bir özelliğidir.
4- Uygulama Yazılımı paylaşımı: Ağa bağlı kullanıcı ağdaki uygulama programlarını uzaktaki bilgisayarlara kurabilir.
Ağlar kapsadıkları alanlara göre adlandırılırlar. 3 Tip ağ bulunur.
Yerel Alan Ağı: Birbirine yakın
mesafedeki; aynı binada veya aynı
oda içerisinde bulunan bilgisayarların
bağlanmasıyla oluşturulan ağlardır.
Metropol Alan Ağı: Bir şehir ya da geniş bir mekanda bulunan Yerel Alan Ağlarının birbirine bağlanmasıyla oluşan ağ türüdür.
Geniş Alan Ağı: Birbirine çok uzak mesafedeki bilgisayar veya ağların bağlanmasıyla oluşan ağ türüdür.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)